Proljeće donosi novu energiju kako u prirodi tako i u našem fizičkom tijelu ali i psihološkom. Drugačija energija se budi a još uvijek osjećamo uteg zime u tijelu i umu. Uteg se može okarakterizirati kao proljetni umor ali i neka faza renesanse za tijelo nakon niskih temperatura kada nam je potrebno mirovanje, grijanje, topli čajevi, vino.. – svaki supstitut za ljudsku hibernaciju.
Svakako osnovana činjenica jest da proljetni umor postoji i jednako pogađa sve dobne skupine u većoj ili manjoj mjeri. Nakon zimskog mirovanja uobičajeno je da se tijelo privikava na temperaturne razlike odnosno više njih obzirom da zbog klimatskih promjena imamo kontinuirano velike oscilacije vanjskih temperatura.
Razbudi se bojama
Prijelazni period kada osjećamo “buđenje” i to teže premostivu granicu je najviše vezan uz ožujak i travanj kada se i sama priroda budi i pokazuje nam savršene boje od mimoza, šafrana, narcisa, tulipana sve do božanstvenih magnolija što pozitivno utječe i na naše psihološko stanje – stoga je prvi dan proljeća službeno i međunarodni dan boja.
Međunarodni dan boja obilježava se u svijetu od 2008. godine kad je usvojen od Međunarodnog udruženja za boje (AIC – International Colour Association) na ekvinocij, 21. ožujka, kad dan i noć jednako traju, što se simbolično odnosi na komplementarnu prirodu svjetlosti i tame, svjetla i sjene.
Hrvatska udruga za boje
Razbudi se kavom
Nadomjesci prehrani kao što su vitamini i minerali, tehnike disanja, detox, tjelovježba, dovoljna količina sna – sve radimo međutim proces prilagodbe traje jer nam treba vremena za novu prilagodbu. Kava je prva u nizu kad je u pitanju kvalitetno buđenje ili dizanje energije u toku dana – i potrebno je izabrati onu kavu koja će Vam svojom kvalitetom i načinom pripreme vrlo brzo vratiti energiju – u svako doba dana drugačijim intenzitetom.
Neograničenost izbora
Kava mora biti kvalitetna i dobro odabrane jačine u točno određeno doba dana ukoliko želimo izvući svoj puni energetski potencijal i naravno najbolja je ona kava koja je netom prije sameljevena odnosno aparat u kojem je integriran i mlinac. Okus kave i jačine se mogu prilagođavati a odsada je novost aparat De’Longhi Rivelia koji ima mogućnost izmjene mlinca sa različitom vrstom kave od 100% Arabice, do mješavine sa Robustom sve do bezkofeinske – izbor je vaš kao i intenzitet kave koji korespondira načinu pripreme.
Aparat ima mogućnost podešavanja vlastitog profila za svakog korisnika; od toga kakav intenzitet espressa odnosno nivo kofeina i okusa želimo do toga kakve dodatke volimo – primjerice pjenica od mlijeka,mlijeko te temperatura i količina istog. Intenzitet espressa ovisi o duljini procesa mljevenja i količine espressa ( kratki, dugi) i jasno sve korespondira krajnjem željenom okusu. Svaki navedeni proces pripreme napitka pohranjuje novi tip aparata za kavu De’Longhi Rivelia namijenjen najizbriljivijim obožavateljima kvalitetnog espressa.
IZVOR : Članak izrađen u suradnji sa De’Longhi Hrvatska