DANI ČOKOLADE I KAVE 2025.

Najveće okupljanje proizvođača čokolade i kave u Hrvatskoj – održat će se u Zagrebu od 7. do 9. ožujka. 2025.

piše: Danijela Kušen

Pokrovitelj sajma je Muzej čokolade Zagreb, a suorganizirator zagrebački Family Mall (Škorpikova 11b), koji je ujedno i mjesto održavanja sajma. Predstavit će se više desetaka proizvođača čokolade i kave iz 5 zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Belgija i Srbija), među kojima prednjače proizvođači artisan i craft čokolada, bean-to-bar čokolada, specialty kava, originalnih slastica, ručno rađene kozmetike i alkoholnih pića na bazi čokolade i kave…, s proizvodima vrhunske kvalitete i dizajna. Posjetitelji će također moći uživati u atraktivnom programu na pozornici, poput radionica izrade pralina, čokolada, ručno rađene kozmetike… te masterclassi, paneli, radionice za djecu itd. Prigodni će sadržaji biti organiziran i za najmlađe, s prigodnim sadržajima poput face paintinga…


Savršena je to prilika da ugodnom šetnjom kroz sajam saznate što je aktualno u svijetu proizvodnje čokolade i kave, kupite si omiljene proizvode (sajam je prodajnog karaktera), poslušate zanimljiva predavanja te sudjelujete u kreativnim radionicama.
U petak će publiku zabaviti i educirati fizioterapeutkinja Maja Gašparić iz Biljarica obrta, koja će održati radionicu izrade sapuna (Uživajte u čokoladi i kavi u vašoj kupaonici kroz pokaznu radionicu izrade sapuna!, 12h i 17h), dok će Mirela Samirić iz
Muzeja čokolade Zagreb održati radionice ručne izrade čokolade s posipom (13h) i ručne izrade pralina (16h). Njih će dvije svoje radionice održati i u subotu i u nedjelju, a na programu će u subotu biti još i Sabina Kolak iz BinaGreena (Radionica prirodne kozmetike – izrada labela – za djecu, 13h), majstor čokolatijer Dubravko Vitlov iz Hedone (Prezentacija Čokoladna čarolija u Hedoni, 14h), Sanja Vladović iz Taman Artisan Chocolates (Vođeno kušanje čokolade, 16h), dok će o čarima pripreme fine kave govoriti Danijel Simić iz Steam Coffeea (Tradicija i egzotika – mala škola pripreme savršene kave, 15h). U nedjelju se programu pridružuje Marko Brajković iz Lively Roastersa (Home barista: priprema espressa, 14h), dok će Sabina Kolak
održati radionicu za odrasle (Radionica pripreme kozmetike – Anti Age krema za lice, 13h).

Praline su bomboni s čokoladnom ovojnicom, punjeni svježim kremama, likerima, orašastim plodovima ili voćem. Svaka Bolero pralina ima svoj identitet i okus koji se pamti… Izrađuju se ručno, od najkvalitetnijih sirovina, po tajnim recepturama, bez konzervansa i s puno ljubavi.


Cijena ulaznice je 3.5 eura, dok je za djecu do 14 godina ulaz besplatan. Radno vrijeme sajma u petak i subotu je od 10-20h, dok je u nedjelju 10-18h .

Čokolada, ručno izrađena prema zahtjevima poslovnih klijenata i potrošača

IZVOR : PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

You may also like