Jutra ispunjena okusima, a dani praktičnim idejama

piše: Linda Bing

Tema o razvrstavanju otpada je postala vrlo popularna u zadnje vrijeme, međutim postoje i praktične i učinkovite ideje koje možete isprobati nakon zdravih okusa koje voli Vaše nepce.

Većinom svi više vjerujemo proizvođačima hrane koji aktivno rade na održivosti usmjerenoj prema ekološki prihvatljivoj proizvodnji, organskoj proizvodnji sa smanjenom uporabom pesticida i konzervansa te svih ostalih procesa koji nepovoljno djeluju na naše zdravlje. Eko Friendly hrana i napitci često su ukusniji, međutim ponekad nedostaje povjerenja u proizvode koji se promoviraju kao EKO, BIO itd.. ali postoji način kako da provjerite blagotvorni učinak određene namirnice…

Uzeli smo primjer kave i preporuke jednog premium proizvođača koji je ekološki osvješten i dodatno donosi ideje uporabe taloga kave umjesto bacanja u mješoviti otpad.

Talog pomiješajte sa malo vode i iskoristite za dodatnu hranu Vašim sobnim biljkama – koliko biljka napreduje će pokazati i kvalitetu kave.

Kava odlično neutralizira mirise; ostatak taloga kave nakon kuhanja stavite u malu posudu i smjestite u hladnjak – kvaliteta kave će ujedno garantirati učinkovitost

Uz žlicu maslinovog ulja u preostali talog kave smjesa će odlično poslužiti kao piling za ruke – posebno ukoliko ste kuhajući ručak na rukama “pokupili” neke neugodne mirise.

Prokuhajte 2 minute preostali talog kave s šalicom mlijeka za odličnu bijelu kavu..

Uvjereni smo da su proizvođači kave ekološki osvješteni jer globalni problem onečišćenja posebno loše utječe na plodnost tla i proces proizvodnje upravo kave, stoga se i minimalno koriste pesticidi, štetna plastika a energija se koristi iz obnovljivih izvora.

Mljevenje zrna i izrada kave u aparatima De’Longhi odvija se s minimalnom količinom vode te u isto vrijeme maksimalnim okusom a ujedno se skraćuje put od zrna do šalice i smanjuje količina plastike jer se ne koriste kapsule.

Transformacija s integritetom od zrna do šalice..
“U De’Longhiju proces pretvaranja dragocjenih sirovih zrnca u svježu šalicu kave, bogatog okusa nazivamo umjetnošću transformacije. A mi smo na tom putu transformacije naših proizvoda i poslovanja na bolje. Riječ je o poštivanju zrnaca kao sirovini kave, brizi o tome odakle ona dolaze i predanim poljoprivrednicima i renomiranim pržionicama koje kavu čine vrhunskom. Vjerujemo da je približavanje potrošača kavi i edukacija o procesu transformacije kave ključna za donošenje informiranih odluka. Znamo da naši postupci imaju utjecaj i vjerujemo da svi možemo napraviti razliku.
Šalica kave sadrži cijeli svemir, a ne samo malo kofeina. Ispunjena je predanošću, vizijom, strašću, ljubavlju i poštenjem, a na nama je da pritisnemo pravi gumb i odlučimo popiti kvalitetnu kavu, dajući joj vrijednost koju zaslužuje.

Organska kava mora sadržavati natpis “EU Organic seal” koji garantira da farma s koje kava dolazi nije tretirana sintetskim pesticidima te da se uzgojem i proizvodnjom te distribucijom smanjio štetan utjecaj na okoliš.
Inovativni uređaj za kavu poput La Specialista Arte uređaja, pružaju idealan spoj pametne tehnologije “od zrna do šalice” sa ugrađenim filterom za vodu koji rezultira okusom vrhunskog espressa 

Izvor : De’Longhi / Unsplash & Unsplash ( igor-son ) & Unsplash (latrach-med-jamil ; shoeib-abolhassani ; christina-rumpf-)

You may also like