Tradicionalni meni za uskršnje blagdane je već dobro poznati hedonizam u regiji.
Od velikog petka i posta koji uključuje riblji meni sve do dobro poznatog blagdanskog stola. Uskršnji meni mora sadržavati tradicionalna jela i idealna je prilika da se obitelj okupi oko stola.
Stječe se dojam da je svake godine sve manje vremena za pripremu, a očekivanja i želje da se tradicionalni blagdanski meni oplemeni sa ponekim novitetom sve su veći.
Hrana koja se priprema kod kuće je uvijek najbolja opcija zbog kvalitetnih namirnica koje danas sami nabavljamo od raznih OPG-ova ili odlaskom na obližnju tržnicu. Upravo je u proljeće savršena ponuda ribe,mesa, povrća koja čine blagdanski stol potpunim kao što su hren, mladi luk, rotkvice, zelene salate, mlado zelje, mlada brokula i nazaobilazna mišancija i divlje šparoge stoga bi bila prava šteta tu ponudu maksmialno ne iskoristiti.
Riblji meni
Najjednostavnija opcija je grillani file ribe lososa ili bijele ribe uz mladu blitvu, pire od batata ili rukola salatu sa kuhanim mladim krumpirom. Uz to svakako ponudite umak od limuna, kopra i papra.
Zanimljiva moderna varijanta posta k tome i vrlo ukusna biti će ukoliko sami izradite domaću talijansku tjesteninu pomoću svog osobnog i personaliziranog multi tasking pomoćnika:
Tajna ukusne talijanske tjestenine, pizze, pa i kruha upravo je u kvaliteti brašna i načinu pripreme. Riblji meni svakako može biti i tradicionalno jelo koje volimo ne samo zbog dobrog okusa nego i jednostavnosti. Jedno takvo jelo je i Viška pogača.
Šunka u kruhu koju su spravljale naše bake
Naravno da nemamo rutinu spraviljanja tijesta za kruh u kojem će se peći uskršnja šunka ili na Veliki petak ispeći Viška pogača međutim upravo sa uređajem koji sadrži integrirani vagu, nastavke za miješanje i snagu motora koji će brzo zamijesiti željenu teksturu moguće je brzo i kvalitetno zamijesiti tijesto.
Obzirom da je sve više vegana i vegeterijanaca koji unatoč blagdanima ne napuštaju svoju rutinu i uvjerenja, najbolji su izbor salate od sjeckanog povrća (savjet : brokulu i tikvice prethodno blanširajte, a od zelja birajte obvezno mlado zelje manjih glavica)
Za veće društvo idealna opcija na sam blagdan uvijek može biti salata od raznog povrća upotpunjena kockicama kuhane šunke, jaja ili feta sira.
Tradicionalno najosnovniji dio svakog objeda jest svjež i ukusan domaći kruh na blagdanskom stolu
Tajna ukusnog kruha nalazi se u dobrom izboru brašna, njegovorm prosijavanju što utječe na rahlost ali i kvalitetnom miješanju, odnosno smjesi koju je najbolje prepustiti stručnjaku za pripremu smjese s glutenom ili bez glutena.
Naš izbor je kuhinjski uređaj KENWOOD Titanium Chef Baker XL .
Pomoću KENWOOD Titanium Chef BAKER XL kuhinjskog uređaja uređaja možete zamijesiti savršenu teksturu kruha ili tijesta za pizzu ili tjesteninu; kuhinjski uređaj koji radi snagom od 1200 W, sadrži integriranu vagu u posudi što uvelike ubrzava proces i isključuje čišćenje radne jedinice. Izvanredno je to da se uređaj sastavlja prema našim željama i navikama kuhanja: mogu se kupiti dodatni nastavci za izradu lazanja ili raviola a u osnovnom paketu se nalaze dvije posude što je također ubrzanje ukoliko paralelno spravljamo dvije vrste jela.
Dodatan uređaj koji će vrijeme u kuhinji učiniti ugodnijim a vrijeme za stolom ukusnijima jest KENWOOD kMix koji svojim dizajnom i raznim atraktivnim bojama plijeni pažnju u kuhinji i kao savršen ukras.
Samostojeći mega mikser dolazi sa 3 nastavka, radi sa brzinom 1000 W i auto stop opcijom tj ukoliko i djeca žele isprobati svoje umijeće kuhanja i podignu glavu uređaja on će se automatski isključiti.
Ljubitelji kruha posebno ukoliko vole svježinu i hrskavost ovog tradicionalnog dodatka objedu mogu vrlo jednostavno pomoću kuhinjskog uređaja zamijesiti tijesto bilo da se radi o kruhu sa glutenom ili bez glutena tj kruhu od kiselog tijesta ( dovoljno je imati starter kulturu) .
Desert kao antidepresiv- od najslađih do onih sa najmanjom količinom šećera
Evolucijom kuhinjskih uređaja nastao je veliki trend izrada home made slastica. Kuhanje je postao hobi koji utječe na razvoj kreativnosti ali i način koliko ćete svojim ukućanima, obitelji i gostima pokazati koliko im želite ugoditi.
Deserti su snažan antidepresiv i dovoljno je napraviti Pavlovu tortu sa jagodama i beze korama ili zamijesiti savršeno tijesto kuglofa i preliti ga rastopljenom belgijskom čokoladom.
Titanium Chef Patissier XL je premium pomoćnik u kuhinji koji vrlo tiho radi i pri snazi od 1400W Sadrži opciju zagrijavanja , npr čokolada se u njemu otopi vrlo brzo. Također ima integriranu vagu kao i Titanium Chef Baker XL uređaj, ali uz to ima i digitalni screen koji sadrži i ranije definirane recepte..
Dolazi sa 4 nastavka za miješanje, odnosno radi kao 2 dodatne ruke u kuhinji.
Izvor : Članak izrađen u suradnji sa KENWOOD Hrvatska. Za više ideja i recepata pratite instagram profil KENWOOD Hrvatska.