Otmjenost Vaših kulinarskih kreacija

Uz pomoć ULJA OD KOŠTICA GROŽĐA

piše: Danijela Kušen

Izrazito je fine teksture, zlatne boje i cijenjeno zbog svog istinski neutralnog, lagano orašastog okusa. Za razliku od drugih hladno prešanih ulja ističe se i po vrlo visokoj točki dimljenja od oko 420°F , pa je osobito cijenjeno u kulinarstvu.

Zahvaljujući visokoj točki dimljenja, ulje sjemenki grožđa proizvođača Galić ostaje stabilno na visokim temperaturama, što omogućuje fino pečenje mesa ili hrskavost pržene hrane bez ugrožavanja okusa ili kvalitete ulja
Savršeno se ljubi sa sirom, te je odličan dodatak juhi od povrća, preljevu za salate i marinade, te spravljanje domaće zdrave
majoneze.
Premazivanje mesa i povrća uljem sjemenki grožđa prije pečenja ili roštilja može spriječiti lijepljenje i dodati suptilan
okus vašim jelima.
Sa svojim laganim i delikatnim okusom, ulje sjemenki grožđa izvrstan je izbor za recepte u kojima želite da prirodne arome
sastojaka zauzmu središnje mjesto. Vašim jelima neće dodati poseban ili prenaglašen okus, što ga čini prikladnim i za slatke i
za slane recepte. Njegov neutralni okus neće nadjačati ostale sastojke, omogućujući harmonično stapanje okusa.


Dodatna prednost samog ulja je visoka koncentracija polifenola koje već 30 godina koriste i veliki kozmetički brendovi


Ulje sjemenki grožđa može se koristiti za kožu, posebno za lice. Budući da sadrži visoku razinu vitamina E, ovo ulje može doprinijeti zdravlju kože i smanjenju UV oštećenja. Ulje se brzo upija, a kožu ostavlja mekom bez masnog traga. Odlično je za njegu svih tipova kože, a pogotovo za osjetljivu i dehidriranu masnu kožu. Posebno je pogodno za masažu tijela i lica.

IZVOR : PRIOPĆENJE ZA JAVNOST ( WEBSHOP ) i OSOBNA ARHIVA

You may also like